måndag 18 september 2017

Björnbärsmousse

Jag och familjen har varit och plockat massa björnbär bara ett stenkast från vårt hus. Har faktiskt aldrig reflekterat över att de växt där. Jag har dessutom bara ätit björnbär någon enstaka gång i mitt liv, vilket är en miss, för dem är ju riktigt goda! Eftersom jag fyller år imorgon tänkte jag göra en tårta med björnbärsfyllning. Här är moussen jag gjorde. Det blev lite över som jag kunde smaka på (och äta upp) innan tårtan imorgon :)


Björnbärsmousse
260 g björnbär (färska eller frysta)
½ dl strösocker
3 st gelatinblad
3 dl grädde

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp björnbären tillsammans med sockret. Sila purén genom en finmaskig sil för att få bort kärnorna. Lägg i gelatinbladen, ett i taget, och rör om. Låt svalna. Vispa grädden fast men inte hård. Vänd sedan försiktigt ner björnbärspurén i grädden. Var noga med att purén och grädden har ungefär samma temperatur så moussen inte skär sig. Moussen räcker till ett lager i en tårta på ca 25 cm i diameter. Fyll tårtan med en gång och låt stelna i kylen.

Björnbärsmousse


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar